Descriere
La prepararea gemurilor, acidul citric promovează procesul de gelifiere și evidențiază aroma naturală a fructelor. Este în primul rând utilizat ca antioxidant în alimente (deși nu are în mod independent un astfel de efect de favorizare a activității celuilalt antioxidant), agent de reglare a acidității, agent de aromatizare, sub denumirea de E330.
Pentru sucurile de fructe, acesta întârzie decolorarea fructului sub efectul oxigenului. Volumul maxim zilnic de consum nu este limitat.
Cei mai mulți detergenți pentru curățarea bucătăriei și a băii, în procente mici, conțin acid citric. Aroma de citrice poate fi, de asemenea, asociată cu o senzație și o puritate plăcută, astfel încât este utilizată și în fabricarea de substanțe de aromatizare.
Acidul citric este un detartrant excelent, și nu este toxic, iar spre deosebire de oțet, este materie primă pentru substanțele de curățare a casei si a balsamului de rufe. Mai mult decât atât, deoarece înmoaie apa, este de asemenea un aditiv util pentru fabricarea săpunurilor și a detergenților de rufe.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.