Descriere
Chili pudră, un condiment cunoscut în lumea întreagă, apreciat de multe bucătării, printre altele de către cea hindusă sau mexicană. Se foloseşte mai ales sub formă uscată sau măcinată, dar se întâlneşte şi în variantele crudă sau murată. Subliniază şi accentuează gustul mâncărurilor, cunoscute fiind şi proprietăţile sale de încălzire. Tot mai des întâlnim chili-ul în acompaniamentul dulciurilor şi al deserturilor, cum ar fi ciocolata tradiţională sau cea lichidă.
Gustul iute al ardeiului este dat de capsaicină, substanţă care are proprietăţi iritante şi de încălzire. Acesta dă o senzaţie de căldură şi provoacă înroşirea pielii. Capsaicina irită mucoasa stomacală, stimulând pofta de mâncare şi secreţia de sucuri grastrice. Acesta din urmă are un efect pozitiv asupra digestiei.
Chili este folosită atât în dietă, cât şi în medicină de foarte mult timp.
Are proprietăţi miraculoase: slabeşte, dă savoare, sunt buni anestezici şi este foarte sănătos. Ardeii chili conţin capsaicina, vit. C si A. Stimulează circulaţia sângelui, are proprietăţi antibacteriene şi sudorifice.
Chili-ul conţine capsicină – un alcaloid responsabil pentru gustul picant. Această substanţa are de asemenea proprietăţi curative şi se foloseşte la producţia de unguente analgezice şi încălzitoare.Acest alcaloid stimulează procesele metabolice şi accelerează metabolismul.
Chili pudră scade colesterolul.
Acesti ardei iuti rosii contin un antiinflamator care ajuta la indepartarea durerii. Chili ajuta la descongestionarea mucoasei plamanilor si a nasului, creste imunitatea, previne aparitia ulcerului, ajuta la scaderea in greutate, reduce colesterolul si trigliceridele si previne aparitia cancerului.
Greutate: 50 g
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Valabilitate: pe ambalaj.
Vezi și varianta la 50 g!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.