Descriere
Cimbru, condiment ce se adaugă în supe, sosuri şi salate, atât proaspăt, cât şi uscat. Are are o mulţime de beneficii. Cimbrul, una dintre plantele aromatice care condimentează preparatele culinare, este bun pentru starea generală de sănătate.
Datorită calităților sale medicinale (uleiurile sale reduc balonarea și stimulează digestia), cimbrul este folosit cu precădere în asociere cu cărnurile bogate, înspecial cele grase și vânatul . Se folosește de asemenea pentru supe, cartofi copți, mâncăruri cu varză, fasole și cartofi, roșii și ciuperci.Aromele sale puternice îl recomandă pentru cărnurile marinate și/sau afumate, cimbrul fiind regăsit aproape în fiecare combinație pentru prepararea pastramelor
Cimbrul uscat conţine un nivel ridicat de vitamine şi minerale.
Specialiştii spun că doar 100 de grame de cimbru uscat furnizează (% din doza zilnică admisă): 120% – fibră dietetic, 25% – niacin, 130% – vitamina B-6 (piridoxină), 83% – vitamina C, 177% – vitamina A, 474% – fier, 210% – calciu, 94% – magneziu, 265% – mangan.
Cimbrul are proprietăți bactericide și antivirale deosebite. Împiedică dezvoltarea și înmulțirea bacterilor în stomac și intestin. Curele cu cimbru sunt eficiente și în cazurile de indigestie provocate de exces alimentar. De asemena tratează și efectele neplăcute ale acestor afecțiuni precum crampe abdominale, diaree, inapetență și balonări.
Greutate: 20 g
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Valabilitate: pe ambalaj.
Vezi și varianta la 250 g!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.