Descriere
Cuişoare întregi, unul dintre cele mai vechi condimente utilizate de oameni. Aceste cuișoare întregi au un miros plăcut, puternic aromat și este considerat un tonic general și puternic energizant.
Cuișoarele au aceleași acțiuni farmacologice ca și uleiul volatil doar că intensitatea este mai redusă. Ca urmare ele au proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale, antihelmintice și antiagregant plachetare. De asemenea, în asociere cu alte extracte vegetale, se mai folosește ca și tonic, stomahic și carminativ.
Ca multe alte condimente, cuișoarele aduc și un aport nutritiv semnificativ organismului. Cuișoarele sunt o sursă excelentă de mangan și au conținut bogat în acizi grași Omega-3, vitamina K, vitamina C, fibre, calciu și magneziu.
Cuişoarele sunt de fapt mugurii uscaţi ai unui arbore. Acest arbore creşte în Madagascar, Sri Lanka, Malaezia, pe insula Pemba, în apropiere de Zanzibar, în Tanzania, unde sunt zone întregi acoperite de arbori de cuişoare.
Utilizare:
- Aceste cuișoare întregi sunt folosite pentru a da un plus de aromă compoturilor, vinului şi lichiorurilor. De asemenea, se folosesc pentru a condimenta fripturile, în marinate, sosuri şi deserturi.
- Sunt folosite la prepararea peştelui marinat.
- Condimente de bază pentru vinul fiert.
- În Indonezia se fac ţigări din cuişoare amestecate cu tutun.
Greutate: 10 g
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Valabilitate: pe ambalaj.
Vezi și Cuișoare măcinate!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.