Descriere
Făina de cânepă este un aliment cu valori nutriționale deosebite care conține multe răspunsuri la problemele dietei tale zilnice.
Făina de cânepă nu conține gluten și constituie o sursă bogată de substanțe nutritive datorită conținutului ridicat de 29% proteină completă cu toți aminoacizii esențiali.
Conținutul de fibră al făinii de cânepă este mai mare de 50%, depășind conținutul celorlalte tipuri de făină comercială.
Utilizare: Făina de cânepă se folosește în amestec cu alte tipuri de făina care conțin gluten, în proporție de maxim 20%, în rețetele dumneavoastră preferate de pâine, biscuiți, fursecuri sau prăjituri.
În făina de cânepă găsim ambele tipuri de proteine: structurale și biologic active (globulare).
- Proteinele structurale includ colagenul, creatina și fibrogenul, acestea fiind constituenții principali ai oaselor, pielii, părului, ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele și includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) și enzimele.
- Proteina din făina de cânepă conține toți cei 8 aminoacizi esențiali, fără de care alimentația noastră ar fi grav afectată. În făina de cânepă întâlnim un procent mare de fibre alimentare – 30%, care te vor ajuta să ai un tranzit intestinal optim pentru confortul și sănătatea ta. De asemena, conține acizi grași esențiali omega 6 și omega 3 în raportul optim de 3:1.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 1473 kJ / 350 kcal |
Grăsimi: | 8,4 g |
-din care grăsimi saturate: | 0,9 g |
Carbohidrați: | 21,5 g |
-din care zaharuri: | 4,1 g |
Fibre: | 13,15 g |
Proteine: | 41,5 g |
Sare: | < 0,1 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.