Descriere
Făina de cocos a început să fie din ce în ce mai cunoscută datorită proprietăților sale benefice. Ea are o textură aerată și aromă ușoară de cocos și poate fi utilizată la copturi sănătoase, deoarece este săracă în carbohidrați, dar are un nivel ridicat de fibre și nu conține gluten.
Făina de cocos este o alternativă la făina albă de grâu. Glutenul conținut de grâu, orz și secară din care se face pâinea tradițională este intolerat de către persoanele cu sensibilități la aceste cereale. Făina de cocos vă permite însă să pregătiți o gamă largă de fursecuri, clătite, prăjituri și torturi fără efectele negative derivate din ingerarea cerealelor mai sus amintite. Având densitate și textură diferită, făina de cocos se comportă diferit la copt spre deosebire de făina de grâu, de aceea trebuie căutate rețete exacte care conțin acest ingredient.
Adăugați făina de cocos la bunătățile coapte în cuptor, la sosuri, smoothie-uri pentru a vă asigura doza zilnică de 25-38 g de fibre pe zi.
Făina de cocos este ideală pentru persoanele cu intoleranță la gluten, diabetici și se adresează tuturor celor care își doresc o alimentație diversificată și sănătoasă.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 980 kJ / 233 kcal |
Grăsimi: | 8,1 g |
-din care grăsimi saturate: | 0,6 g |
Carbohidrați: | 20,8 g |
-din care zaharuri: | 18,2 g |
Sare: | < 0,1 g |
Proteine: | 19,2 g |
Fibre: | 40,5 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.