Descriere
Konjac este o rădăcina comestibilă a unui arbore asiatic cu același nume. Este un aliment fără gluten, 100% natural și nu provoacă alergii. Aproape că nu are calorii și absoarbe până la 100 de ori greutatea sa în apă (de 70 de ori mai mult decât tărâțele de ovăz). Konjac este, așadar, un aliment ideal care ne satură fără să ne aducă prea multe calorii!
În plus față de senzația de satietate, konjac scade glicemia și colesterolul pentru că fibrele glucomannan absorb apa în mod eficient în tractul digestiv și scad absorbția de carbohidrați.
Făina de Konjac este ideală pentru îngroșarea diverselor sosuri, budinci, preparate gelatinoase, pentru îmbunătățirea texturii aluatului de paine, dar și pentru prăjiturile din făină de semințe.
100 gr de făina de Konjac pot îngroșa aproximativ 25-30 l de lichid.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 180 kcal / 744 kJ |
Grăsimi: | 0,5 g |
Amidon: | 1 g |
Carbohidrați: | 1 g |
-din care zaharuri: | 0 g |
Fibre: | 85 g |
Proteine: | < 0,2 g |
Sare: | 15,5 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.