Descriere
Făina din semințe de dovleac se obţine din seminţele crude, din care în prealabil, prin presare la rece s-a obţinut uleiul de dovleac. Făina obţinută are o culoare verzuie, cu mirosul şi gustul specific seminţelor de dovleac.
Această făină este recomandată la folosirea în diferite produse de panificaţie ori patiserie, se poate consuma şi în amestec cu lapte şi cereale, iaurt, miere sau în diferite reţete culinare.
Are un conţinut redus de grăsimi şi un conţinut ridicat de proteine şi fibre.
Ideal pentru vegetariani sau în diete raw-vegan.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 1598 kJ / 381 kcal |
Grăsimi: | 12,3 g |
– din care acizi grași saturați: | 2,5 g |
Carbohidrați: | 5,5 g |
– din care zaharuri: | 2,2 g |
Proteine: | 55 g |
Sodiu: | 5,1 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.