Descriere
Făina de susan este o făină bogată în proteine și calciu, însă conține foarte puțini carbohidrați.
Acestă făină dă preparatelor coapte o aromă savoroasă, unică și este preferată de cei care nu vor o pâine bogată în gluten.
Susanul este o sursă sigură de vitamine, nutrienți, minerale și lipide.
Este de remarcat conținutul ridicat de proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, seleniu, fier, vitaminele B1, D, E și lecitină (valoroasă pentru sistemul nervos).
Dintre seminte, susanul este cel mai bogat in fitosteroli, cu implicații în creșterea imunității, reducerea riscului de cancer, scăderea nivelului de colesterol.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 1726 kJ / 412 kcal |
Grăsimi: | 15,3 g |
– din care acizi grași saturați: | 2,67 g |
Carbohidrați: | 14,8 g |
– din care zaharuri: | 0 g |
Proteine: | 51,5 g |
Sare: | < 0,1 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.