Descriere
Făina de susan este o făină bogată în proteine și calciu, însă conține foarte puțini carbohidrați.
Acestă făină dă preparatelor coapte o aromă savoroasă, unică și este preferată de cei care nu vor o pâine bogată în gluten.
Susanul este o sursă sigură de vitamine, nutrienți, minerale și lipide.
Este de remarcat continutul ridicat de proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, seleniu, fier, vitaminele B1,D, E și lecitină (valoroasă pentru sistemul nervos).
Dintre seminte, susanul este cel mai bogat in fitosteroli, cu implicații în creșterea imunității, reducerea riscului de cancer, scăderea nivelului de colesterol.
VALORI NUTRIȚIONALE | PENTRU 100 g |
Energie: | 1157 kJ / 275 kcal |
Grăsimi: | 13,4 g |
– din care acizi grași saturați: | 0,5 g |
Carbohidrați: | 44 g |
– din care zaharuri: | 2,8 g |
Proteine: | 19 g |
Fibre: | 8,5 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.