Descriere
Ienupărul este un arbust cu o forţă miraculoasă de a sintetiza un complex de principii active eficiente în tratarea a peste o sută de afecţiuni. Conţinutul chimic al fructelor mature asigură proprietăţile terapeutice specifice.
Ienuparul este un condiment clasic pentru carnea de vânat în special pentru iepure, mistreț, rață, căprioară.
Ienuparul boabe, ca și cel zdrobit, are un gust foarte puternic, de aceea trebuie dozat cu atenție.
Rezultatele curelor cu boabe de ienupăr sunt deosebit de favorabile în tratarea unui mare număr de afecţiuni:
- boli renale şi genitale datorită proprietăţilor diuretice, antiseptice şi dezinfectante;
- boli pulmonare, ca urmare a efectelor expectorante, antitusive, bactericide, sudorifice şi bronhodilatatoare;
- boli ale aparatului digestiv;
- tulburări nervoase, pentru care o cură de durată mai mare poate avea efecte psiho-stabilizante şi anxiolitice;
- dereglări cardiovasculare (hipertensiune arterială, ateroscleroză, bradicardie), în care acţionează cu însuşiri hipotensive şi depurative la nivelul sângelui;
- boli reumatismale cu acţiuni în spondiloză, lumbago, artroză şi gută;
- afecţiunile metabolice (diabet zaharat, obezitate, celulită, dereglări hormonale, inclusiv reţinere de apă în ţesuturi);
- în bolile canceroase, curele cu boabe de ienupăr, repetate de 2-3 ori pe an, cu pauze de 7 zile între ele, acţionează, cu rol adjuvant, în combaterea limfomului malign Hodgkin, în cancere genitale, pulmonare şi dermatice, având şi efecte stimulatoare asupra sistemului imunitar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.