Descriere
Mix indian condimente Garam Masala, o combinație unică specific indiană. Amestecul de condimente este recomandat preparatelor de pui, orez, porc sau sosuri.
Garam (iute) masala (amestec) este chiar esenţa bucătăriei indiene. Paradoxal, în ciuda numelui său de amestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai puţin picante decât restul condimentelor din bucătăria indiană.
Principala caracteristică a acestui amestec de condimente, ce se regăseşte în toată cultura culinară indiană, este prăjirea condimentelor înainte de a fi zdrobite în mojar .
În urma tratamentului termic, uleiurile esenţiale din condimente îşi accentuează aromele. Dată fiind dimensiunea şi diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam masala se regăseşte într-o mie una de compoziţii şi nuanţe.
Garam masala are culoarea tutunului maro și se utilizează, datorită aromei puternice, în special în preparate din carne. Condimentul poate fi adăugat fie în grăsime fierbinte, înainte de a rumeni carnea, fie, în cele mai multe cazuri, la sfârșitul procesului de gătit.
Ingrediente: coriandru, chimen, boia de ardei, nucșoară, piper negru, cuișoare, cardamom, foi de dafin.
Folosiți acest mix indian condimente Garam Masala, un amestec esențial al bucătăriei indiene în cantități mici și doar spre sfârșitul preparării. Pentru conservarea calităților sale esențiale se va depozita într-un recipient ermetic închis, la loc răcoros, întunecat și uscat.
Greutate: 50 g
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Valabilitate: pe ambalaj.
Vezi și varianta la 50 g!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.