Descriere
Nucșoara vine din Indonezia. Deși numele induce în eroare, nucșoara nu este o nucă, ci sâmburele unui fruct care seamănă cu piersica. Dacă cândva era unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, azi, din fericire, este accesibilă oricui.
Nucșoara se combină excelent cu scorțișoara, dar și cu cimbrul. Aroma delicată este însoțită de un gust ușor picant, ceea ce face din nucșoară un condiment rafinat, care se pretează foarte bine și în preparate sărate și în cele dulci.
Cu toate că ar fi suficient gustul fin și mirosul delicat, nucșoara este mai mult decât un condiment oriental. Nucșoara are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos și are efecte analgezice.
Stimulează digestia, iar în doze mai mari este un calmant general, inducând somnul. Este un remediu prețios în bolile reumatismale, având efect antiinflamator și pentru afecțiunile pulmonare. Reglează tranzitul intestinal. Nu în ultimul rând, nucșoara îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul și crește dorința sexuală.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.