Descriere
Agar-agar este cea mai bună gelatină de origine vegetală, obținută din algele roșii din mările Asiei. Are numeroase beneficii pentru organism.
Agar-agar este un gelifiant natural, extras din algele roșii numite agarophite. Procesul de obținere a gelatinei vegetale este destul de complex, dar păstrează cea mai mare parte a substanțelor nutritive.
Alegele sunt mai întâi fierte, lăsate să se răcească și tăiate în bare lungi. Sunt puse apoi pe paie de orez timp de cel puțin 10 zile și lăsate să înghețe în timpul iernii. Ziua se dezgheață, o bună parte din apă se scurge, iar noaptea sunt înghețate din nou.
Când devin perfect uscate, barele de alge sunt răzuite sub formă de fulgi sau tăiate sub formă de bastoane fine. Cei mai practici sunt fulgii care pot fi amestecați cu apă sau diverse sucuri pentru a obține jeleuri, aspicuri și sosuri groase.
Compoziție: agar-agar (E406).
Recomandare de utilizare: Se adaugă 25 g de agar-agar la 3 litri de apă clocotită și se amestecă până când pulberea este complet dizolvată. Se toarnă într-un vas și se lasă să se răcească. Dacă adăugați suc de fructe sau sirop, puteți avea un desert delicios!
Loc de proveniență: Thailanda
VALOARE CONȚINUT: | PENTRU 100 g |
Energie: | 0 kJ / 0 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
Carbohidrați: | 100 g |
– din care zaharuri: | 0 g |
Proteine: | 0 g |
Sare: | 0 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.