Descriere
Tarhon frunze, una dintre cele patru ‘ierburi fine’ din bucătăria franțuzească și este specific rețetelor ce conțin carne de pui, pește și ouă.
Tarhonul este un component cheie în sosuri populare cum ar fi sosul béarnaise sau sosul tartar și se folosește la prepararea oțetului de tarhon. Tarhonul complimentează preparatele din pește și fructe de mare, carnea de pui, de curcan, dar mai ales preparatele din ouă.
Frunzele de tarhon oferă o aromă atractivă și gustoasă în maioneză, unt topit și în sosul franțuzesc.
Frunzele de tarhon sunt bogate în vitamina A și C, în săruri minerale și iod.
Frunzele de tarhon se pot folosi în: salate, murături, supe, carne fiartă, carne de vânat și preparate din legume. Ca și foile de dafin, tarhonul este destul de des utilizat în tocane. Cartoful, fasolea verde și mazărea sunt tipuri de preparate care capătă o nouă interpetare cu ajutorul tarhonului.
Cu tarhon frunze se poate înlocui sarea, piperul și otetul, fiind de mare ajutor persoanelor care trebuie să evite aceste condimente.
Toamna, împreuna cu alte mirodenii, tarhonul se folosește la prepararea murăturilor.
În scop terapeutic frunzele de tarhon sunt recomandate pentru: calmarea crampelor abdominale, crește pofta de mâncare. Totodată, consumul de tarhon facilitează digestia și ajută împotriva insomniei.
Greutate: 10 g
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Valabilitate: pe ambalaj.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.