Descriere
Xylitolul este o substanţă care se găseşte în formă naturală în fibrele din fructe, în cocenii de porumb şi în unele foioase, de exemplu în mesteacăn. În forma sa naturală, xylitolul se regăseşte şi în organismul uman, ca produs secundar al procesului de metabolizare a glucozei.
Acest produs este obţinut din mesteacăn.
Xylitolul are cu 40% mai puţină valoare calorică şi cu 75% mai puţine glucide decât zaharoza şi este absorbit lent şi prelucrat de organism cu o participare minimă a insulinei, astfel încât indicele glicemic este de 14 ori mai mic decât în cazul zahărului din sfeclă.
Consumul de alimente / băuturi care conţin xylitol cresc glicemia mult mai puțin decât în cazul consumului de alimente / băuturi cu zahăr.
Alimentele care conţin xylitol contribuie la menţinerea sănătăţii dinţilor.
Xylitolul are gust şi aspect asemănătoare zahărului obişnuit. Cu toate acestea, acţionează în mod diferit. Întăreşte sistemul imunitar şi nu face ravagii în organism, ca zahărul obişnuit.
Xylitolul poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al zahărului alb. Se poate folosi la gătit sau pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua.
VALORI CONȚINUT | PENTRU 100 g |
Energie: | 240 kcal / 1008 kJ |
Grăsimi: | 0 g |
– din care acizi grași saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | 100 g |
– din care zaharuri: | 0 g |
Fibre: | 0 g |
Proteine: | 0 g |
Sare: | 0 g |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.